Etusivu > tuntemus > Sisältö

Laukun suodattimen tukkeutumisen syyt ja ratkaisut

Apr 24, 2019

Laukku- suodattimen toimintaperiaatteen mukaan pussin sisäpuoli on tuettu metalliverkkokoriin. Neste virtaa sisääntulosta, suodatetaan suodatinpussin läpi ja virtaa ulos poistoaukosta. Epäpuhtaudet siepataan suodatinpussiin, ja suodatinpussi voidaan käyttää vaihdon jälkeen.

Mikä on syy sen tukkeutumiseen?

1. Suodatinpussi on huonosti puhdistettu

On selvää, että jos pussisuodatin puhdistetaan usein tai puhdistusaika on liian pitkä, mikä johtaa laitteen liialliseen paineeseen, on helppo irrottaa suodatinpussin kuiturakenne ja lisätä savukaasun hienoa pölyä estämään suodatinpussi. Lisäksi, jos puhdistusaika on liian pitkä, suodatinpussin pinnalla oleva alkujauhe- kerros pestään pois, mikä johtaa suodatinpussin suodatustarkkuuden vähenemiseen. Puhdistusaika on liian lyhyt, suodatinpussin pinnalla olevaa pölyä ei ole täysin puhdistettu, ja sitten suodatus aloitetaan, ja pöly kerääntyy asteittain suodatinpussin pinnalle, mikä myös saa suodatinpussin tukkeutumaan .

2. Sisältää kosteutta

Kosteus on tärkein syy suodatinpussin tukkeutumiseen. Kosteuden syy on yleensä kondensoituminen matalissa lämpötiloissa, etenkin kun käsitellään korkean lämpötilan savukaasuja. Siksi vältä virheellistä käynnistystä; välttää, kun pölynkerääjä on voimakas; kytke se kastepisteen alapuolelle.

3. Ilmansuodatus

Ilmoitetaan, että pölynkeräimen laipassa, pääsyovessa tai pölynkeräimen mobiililaitteessa esiintyy usein ilmaan tunkeutumista. Jos tiiviste ei ole tiukka, ulkoilma tulee pölynkeräimeen. Korkean lämpötilan savukaasua käsiteltäessä muodostuu pölynkeräimen sisälle alhaisen lämpötilan vyöhyke. Se aiheuttaa kondensoitumista matalissa lämpötiloissa, korrodoi pölynkerääjää ja aiheuttaa pussin tai suodatinpussin solmun.

4. Suodattimen tuulen nopeus on liian korkea

On selvää, että jos saostimen käyttämän suodattimen tuulen nopeuden ultrasuodatuspussin suunnitteluvaatimus aiheuttaa myös savukaasun hienon pölyn pääsyn suodatinpussin kuidun sisäpuolelle, suodatinpussin tukosvastus kasvaa. Voidaan päällystää suodatinmateriaalilla, päällystetyllä suodatinmateriaalilla tai esipuristettuna suodatinpussin pinnalle.www.inocofiltration.com